Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2009

Πράξεις των αστυνομικών

Επανάσταση


Το να πέσεις δεν είναι τρομερό, το να μη θέλεις όμως να σηκωθείς είναι ολέθριο.

Η αγάπη για ελευθερία,(Είμαστε όλοι κουκουλοφόροι)


Έχω γεμίσει πάθος και ελπίδα. Τώρα δεν νιώθω μόνος. Αναφέρομαι φυσικά στα γεγονότα που έγιναν λίγο πριν τα "γενέθλια" του χριστού. Μόλις είδα παιδιά στην ηλικία μου να βγαίνουν στους δρόμους και να έρχονται αντιμέτωπα με τους "ρουφιάνους"του κράτους τότε είπα ζούμε ελπίζουμε αντιδρούμε. Όμως οι κατά πολύ μεγαλύτερες γενιές εναντιώθηκαν σε μας. Επίσης και τα media κρατούσαν καθαρά αντίθετη στάση από μας. Όμως εμείς δεν υποχωρούμε εάν δεν δικαιωθούμε. Φυσικά δεν νοιαστήκαμε για τους γονείς μας ούτε για τα media και νικήσαμε μία μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο.

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2009

Ποιός λέει την αλήθεια ;

Φίλοι και φίλες θεωρώ πως όλοι έχουμε διακρίνει πόσο αντικειμενικά είναι τα media. Όμως περιέργεια μας δημιουργεί το γεγονός πως άλλα μαθαίνουμε από τον τύπο και άλλα από την τηλεόραση. Το πιο άσχημο από όλα είναι πως είμαστε σίγουροι πως ο τύπος είναι πιο αξιόπιστος αλλά τα ποσοστά μας στο να διαβάζουμε ειδήσεις από τον τύπο είναι πραγματικά ελάχιστα, από την άλλη να το πω απλά με μία τηλεόραση κοιμόμαστε και με μία ξυπνάμε. Επίσης υπάρχει και κάποιο άλλο μέσω ενημέρωσης πολύ πιο αξιόπιστο και από τα δύο προηγούμενα, το internet που από πολλούς δεν χρησιμοποιείτε σωστά και έτσι αμφισβητήστε σαν μέσω ενημέρωσις θεωρώ πως η τηλεόραση μας έχει αποδείξει το "καλό" πρόσωπο το οποίο έχει.

Ο λόγος που το γράφω αυτό το άρθρο είναι πως θέλω να διαμαρτυρηθώ για αυτό το μέσω "ενημέρωσις" που μας έχει κάνει δούλους του. Μπορώ να πω πως πρέπει να ακούμε,να βλέπουμε και αυτό το μέσω αλλά χωρίς να ενστερνιζόμαστε αυτά που θέλει να περάσει.

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2009

Asimos: Den pa na mas xtypan

Ίσως ο μεγαλύτερος ονειροπόλος και αναρχικός της πλατείας των Εξαρχείων Ο Ν. Άσιμος έχει μείνει στα μυαλά όλων ως μία καθαρά ελεύθερη φυσιογνωμία. Ο μεγαλύτερος και σωστότερος αντιφασιστής και καθαρόαιμος άνθρωπος και αναρχικός.

Για να είσαι κακοποιός δεν φταίει ο πολιτισμός


Αγαπητοί αναγνώστες έψαξα με περιέργεια στο διαδίκτυο για τον ρατσισμό και νομίζω ότι βρήκα κάτι που δεν θέλουμε να παραδεχθούμε λόγο "πολιτισμού" σαν Έλληνες . Βρήκα ότι κάποτε στην Αμερική ο σημερινός "Χσαάν,Αρτούρο" λεγόταν "Γιάννης και Κώστας". Νομίζω ότι το video που ακολουθεί μας φανερώνει πως το να είσαι ληστής ή κακοποιός δεν είναι θέμα εθνικότητας ή πολιτισμού, αλλά βιοτικού επιπέδου και χαρακτήρα. Ο κάθε Έλληνας όταν βρίσκετε αντιμέτωπος με τέτοιες αλήθειες κατηγορεί τους ανθρώπους που διέπραξαν το οποιοδήποτε έγκλημα και αυτό είναι το σωστό. Όμως όταν συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά στην χώρα του κατηγορεί ολόκληρους λαούς, εθνικότητες και μέσω αυτού κατηγορεί και τους "διαφορετικούς" λόγο πολιτισμού. Έχουμε δυστυχώς την ψευδαίσθηση πως όλα στηρίζονται στον δικό μας πολιτισμό τον οποίο τον θυμόμαστε όποτε οι καταστάσεις είναι ευνοϊκές για να δείξουμε μέσω του πολιτισμού μας ότι είμαστε ανώτεροι και φυσικά όλοι οι άλλοι είναι πολύ κατώτεροι. Θα ήθελα να πω πως ο ρατσισμός δεν ήταν χαρακτηριστικό των αρχαίων Ελλήνων Θα μπορούσα να πω πως ο πολιτισμός των αρχαίων Ελλήνων στηρίζεται στον σεβασμό του διαφορετικού. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε και να σταματήσουμε να θεωρούμε τους αρχαίους Έλληνες ιδεολογικά πρόγονούς μας.